Kreativni odmor za kavo (Creative Coffee Brak TM) je nov skupni produkt Escobar pražarne vrhunskih kav in gibanja Experiment; no ART = no FUN.
Kreativni odmor za kavo (Creative Coffee Brak TM) je nov skupni produkt Escobar pražarne vrhunskih kav in gibanja Experiment; no ART = no FUN.
Med 15. marcem in 15. aprilom smo se ekipa pražarne Escobar odpravili na »origin trip«, torej na potepanje po kavnih nasadih. Namen potovanja je bil spoznati nove kave in pridelovalce kave ter navezati stik s potencialnimi novimi dobavitelji.
Nekaj več kot stoletje kasneje se na Vrhniki z dogodkom Festival kave piše nova zgodba o Skodelici kave, prva je namreč nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja.
Spoznajte pot, ki jo kavno zrno doživi v pražarni. To pot nazorno prikazuje nov dokumentarni film, ki so ga posneli s pomočjo kamer, ki so jih spustili v stroj za praženje. Video je vreden ogleda.
Nakup kave za domače gospodinjstvo s tretjim valom kave, ki počasi zajema tudi Slovenijo, postaja vedno večji izziv. Ob nakupu se pojavljajo vprašanja od kod kava prihaja, katere sorte zrn so v njej, kdaj je bila spražena, kateri so okusi, ki se bodo poigravali z vašimi brbončicami, kako kavo pripraviti?
Okušanje kave, mednarodno uveljavljeno tudi kot coffee cupping oziroma coffee tasting, je opazovanje in prepoznavanje okusov in arom v kuhani kavi. To je profesionalna praksa, ki jo vsakodnevno uporabljajo v industriji kave, lahko pa jo izvaja vsakdo, ki želi preko lastnih senzornih zaznav izvedeti več o značilnostih kav z različnim geografskim poreklom in o različnih kavnih mešanicah.
Coffee Stout je produkt, ki je lani nastal v sodelovanju mikropražarne Escobar z Vrhnike in mikro pivovarne Pelicon iz Ajdovščine.
Kava Kolumbija Finca Hebron iz kavnega nasada Hebron v sončni kolumbijski pokrajini La Esperanza se ponaša z nazivom Skodelica odličnosti za leto 2016 – Cup of Excellence National Winner 2016. V aromah in okusu prevladujejo mandarine, grozdje, ingver, kakav, mandelj in karamela v pookusu.
Preberite članek z našim pražarjem Omarjem, ki se je pogovarjal z novinarko portala Siol.net Urško Makovec.