V soboto, 26. maja 2018, bo med 9. in 20. uro na Vrhniki 3. Festival kave. Tudi letos bo dogodek namenjen predstavitvi slovenskih mikropražarn kave in butičnim blagovnim znamkam, ki so na tak ali drugačen način povezane s kavo. Predstavili se bodo zanimivi ponudniki, vsi ljubitelji dobre kave ste vabljeni na okušanje in degustiranje kave, kavnih napitkov, kavnih sladic in prigrizkov.

Glede na to, da je priprava kave v džezvi še vedno najpogostejši način priprave kave v slovenskih gospodinjstvih in da s tretjim valom kave v Slovenijo prihajajo vrhunske kave z različnih koncev sveta, smo letos smo na dogodek povabili svetovnega prvaka v pripravi kave v džezvi. To je grški mojster priprave kave Konstantinos Komninakis, ki nam bo predstavil in pokazal, da si lahko tudi v džezvi pripravimo vrhunsko skodelico kave. Seveda boste lahko kave po njegovem izboru in pripravljene izpod njegovih rok, tudi pokusili.

V sklopu festivala bo prvič v Sloveniji na ogled celotna zbirka razstave 400 let posod za kavo, razkrili pa bomo tudi, kakšno kavo je mati postregla Cankarju!

Ker smo Slovenci ljubitelji odličnih vin, bomo na festivalu potegnili vzporednice med svetovoma vrhunskih vin in vrhunskih kav. Podrobneje boste lahko spoznali dan in delo pridelovalcev kave, ki se z novimi praksami in sodelovanjem trudijo dvigniti kakovost pridelka. Za tiste željne spoznavanja novih okusov bomo organizirali tudi profesionalno okušanje kave oziroma cupping.

V kinodvorani boste lahko poznali življenje še enega svetovnega prvaka v pripravi kave. V filmu The Coffee Man bo predstavljena življenjska zgodbe Saše Sestica, ki je kot vojni begunec moral zapustiti Bosno. V Avstraliji pa se je s svojo predanostjo kavi uspel uveljaviti kot svetovno znani barista oziroma strokovnjak na področju priprave kave.

Dogodek bo potekal v prijetnem parku pri Cankarjevem domu Vrhnika, v primeru slabega vremena pa boste lahko v kavi uživali znotraj Cankarjevega doma in zunaj pod šotorom.

Celoten program in natančnejši opis dogajanja >>