V drugi polovici marca se je ekipa Escobar pražarne vrhunskih kav odpravila v dežele kave. Obiskali smo kavorodna območja Gvatemale, Hondurasa, Salvadorja in Nikaragve.

Konstantno odkrivanje novih kavnih okusov in spoznavanje ljudi, ki so vpeti v pridelavo, je tisto, kar nas male pražaje, ki smo le drobec globalnega kavnega posla, loči od velikih industrijskih proizvajalcev in preprodajalcev.

Obiski kavnih nasadov so najboljša priložnost, da spoznamo pridelovalce in v pražarno pripeljemo sveže, sezonske okuse, obenem pa se tako krepijo poslovne vezi in vzpostavijo nova poznanstva.

V Hondurasu nas je čakalo še eno petzvezdično doživetje, in sicer smo obiskali kavno pokrajino Corquin, kjer domuje združenje kavnih pridelovalcev Café Aruco. Pot v zahodni del Hondurasa je bila precej adrenalinska, skoraj cel dan smo se vozili po precej neurejenih in slabo označenih cestah. Potovanja po deželah kave so precej naporna in nepredvidljiva, do kavnih nasadov namreč ne vodijo avtoceste. Ko smo se pripeljali pred stavbo Café Aruco nas je z namehom pričakal vodja Donaldo Rafael Gonzales Fiallos s svojo ekipo. Kako je potekal naš obisk in kako živijo kavni pridelovalci združeni v kooperativo Aruco, si lahko pogledate v tem videu.

OBISK KAVNIH NASADOV 2018 >>