V Pokraju pri Mežici v Kava baru Kogelnik vsak dan diši po dobri kavi. V soboto, 28. oktobra, pa bo zadišalo še bolj. Za vas v pripravljamo okušanje kav s poreklom/ coffee cupping. Začnemo ob 10.00 uri.

Spoznali boste Honduras Capucas. Mikro lot Omarja Rodrigueza, ki je srce in duša kooperative Capucas v Hondurasu. V kavi se prepletajo okusi tangerine, jabolka in karamele. Vedno več pridelovalcev kooperative Capucas uporablja medeni način procesiranja, tudi ta mikro lot je bil procesiran na medeni način, kar poudari sadne note v kavi. Kava je pridelana brez uporabe umetnih gnojil in ima podeljena certifikata Organic product in Rainforest Alliance. Kavo bomo kmalu umestili na meni v našem kava&baru.

Cupping ali okušanje kave je opazovanje in prepoznavanje okusov in arom v kuhani kavi. To je profesionalna praksa, ki jo vsakodnevno uporabljajo v industriji kave. Na tokratnem dogodku boste v naši družbi poleg kave Honduras Capucas izvedeli več o značilnostih kav z različnim geografskim poreklom ter izostrili svoj čut prepoznavanja razlik med kavami in njihovimi različnimi komponentami, kot so tekstura, sladkobe, prisotnost naravnih kislin, pookus ter uravnoteženost le-teh v skodelici kave.

Na meni bomo dodali še afriško kavo Etiopija Sidamo in Brazilijo Pico Mirante.

Naučili vas bomo še pravilne priprave kave v džezvi ter prikazali pripravo kave na filter način, ki je tradicionalen način priprave v Hodnurasu, od koder prihaja Omar Escobar pražar in lastnik pražane Escobar.

Za lažjo organizacijo bomo veseli, če se pofočkate preko FB, maila ali za šankom.

Potrdite svojo prisotnost na FB.