Ste se kdaj vprašali kje uspevajo kavna zrna in kako dolga je njihova pot iz kavnega nasada do vaše skodelice? V pražarni Escobar je bilo to ključno vprašanje, ko smo vstopili na podjetniško pot. Že od samega začetka iščemo vrhunske kave in udejanjamo koncept “Od zrna do skodelice”, katerega namen je predstaviti kavne nasade, kjer so kave dozorele in pridelovalce, ki kavo pridelujejo.

Trudimo se, da imajo kave kar se da kratko pot od pridelovalca do končnega kupca. Kot pri vseh kmetijskih pridelkih sta tudi pri kavi pomembna sezonskost in svežina, ki vplivata na kakovost kave v skodelici.

Poleg odgovora na začetno vprašanje boste lahko na delavnici okusili vrhunske kave s poreklom. Okušanje bo potekalo v skladu z mednarodnim protokolom okušanja kav (Coffee Cupping). Predznanje za udeležbo ni potrebno.

Število mest je omejeno na 20 udeležencev! Svojo udeležbo sporočite na tic@zavod-cankar.si in si zagotovite mesto. In ne pozabite - 'kdor prej pride, prej melje' :)

Vstopnina: 2 kupončka Lokacija:Festival kave, 20. maj, dvorana v 1. nadstropju Cankarjevega doma Vrhnika, ob 15.00 uri