Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Cold brew


Razkrili vam bomo, da za pripravo odlične kave ne potrebujete vrele vode. Priprava hladno varjene kave je enostavna. Ker kava nikoli ne pride v stik z vročo vodo, je končni okus precej drugačen, kot če bi vročo kavo ohladili. Pri slednjem se namreč razvije nezaželen grenak priokus. Pri hladnem postopku, torej pripravi s hladno vodo, pa kava razvije bolj nežen, rahlo sladek okus. Cold brew je tudi primernejši za pripravo ledene kave, saj je okus napitka bolj intenziven, ne izgubi prijetne ostrine, tudi če dodamo led ali mleko.

Pripravite COLD BREW v treh korakih doma: ZMELJITE, NAMOČITE, POČAKAJTE

 

Potrebujemo

  1. O točnem razmerju med količino mlete kave in vode bi lahko govorili na dolgo in na široko. Vaše želje in okušanje bosta najboljša receptura. Predlagamo pa, da za začetek vzamete 1/3 skodelice mlete kave in dodate 1.5 skodelice hladne vode ter nato razmerje prilagodite, če niste zadovoljni z rezultatom. Prav tako je končni rezultat odvisen od grobosti mletja. Tudi tukaj vam predlagamo nekoliko eksperimentiranja, za začetek pa priporočamo velikost mletja za filter pripravo kave, torej nekoliko bolj grobo kot za espresso ali kafetjero.
  2. Mleto kavo stresete v posodo ter dodajte vodo.
  3. Premešajte, da vsa kava pride v stik z vodo, nato pokrijte in pustite kavo, da se na pultu ali v hladilniku namaka 12 do 24 ur. Glede na naše izkušnje priporočamo 16 ur.
  4. Po tem času mešanico kave in vode precedite. Pri precejanju lahko uporabite navadno čisto bombažno krpo ali pa uporabite papirnati filter.
  5. Cold brew je pripravljen. Okusite ga. Lahko pa dodate tudi vaše najljubše dodatke h kavi – mleko, sladkor, v poletni vročini pa se najbolj prileže led.
Comodo SSL