Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Festival kave Vrhnika



Festival kave Vrhnika bo v soboto, 25. maja 2019, v parku pri Cankarjevem domu na Vrhniki. Dogodek je v prvi vrsti namenjen predstavitvi butičnih ponudnikov, ki so na tak ali drugačen način povezani s kavo. Rezervirajte si en dan za KAVO, KULINARIKO in GLASBO.

Predstavili se bodo zanimivi ponudniki dobre kave, kavnih napitkov, kavnih sladic in prigrizkov. Kljub temu, da se Vrhnika po številu prebivalcev ne more postaviti ob bok velikim evropskim kavnim prestolnicam, se v sodelovanju za Zavodom Ivana Cankarja Vrhnika trudimo, da z vsebino in ponudbo sledimo svetovnim kavnim trendom.

 

ESCOBAR PRIPRAVLJA ZA VAS:

 

  • Espresso točka & Latte napitki v sodelovanju z ekipo Experiment; no ART - no FUN
Experiment sestavlja ekipa profesionalnih barist. Kava je pri Experimentu rdeča nit,  vendar je izbira njihovih kav in kavnih napitkov vedno pisana in kreativna. Kava, ki te dvigne, ki vam jo po želji “začinijo” na svojevrsten način, in še in še. Predvsem pa se nikoli ne zgodi, da od njihi odidete brez dnevne doze dobre volje in še kakšne šale za s sabo. Na Festivalu bodo poskrbeli za espresso in latte point, ki ga ne smete izpustiti.

  • Brew bar, na katerem bomo stregli kave iz menija cupping maratona (seznam kav objavljen spodaj).
Drip kavo s poreklom iz različnih držav in različnih mikro farm bomo za vas pripravljanli na V60. Oglejte si urnik Cupping maratona in obiščite brew bar, kjer boste kavo, ki vam bo všeč okusili še enkrat… ali večkrat.
 
  • Caskai osvežilni kaskara tonik
Kaskara je zunanji ovoj kavne češnje, ki ga odstranijo s kavnih zrn takoj po obiranju in ga posušijo. Ime kaskara izvira iz španske besede “cascara”, ki poimenjuje ta rdeči zunanji ovoj. Infuzija pripravljena iz kaskare je osnova za pripravo napitka Caskai. Napitek imenujemo tudi tiha moč narave, saj vsebuje le naravne sestavine in je bogat vir antioksidantov, ki jih v infuzijo prispeva kaskara.

  • Mlevnica kave, ki jo pripravljamo skupaj s Kavarno Natura, pa bo poskrbela, da boste lahko vrečko sveže pražene odnesli s sabo domov.
Kavrarna Natura se nahaja na Središki ulici v Ljubjlani, kjer je v središču dogajanja kava in vas z veseljem povabjo na kavno avanturo okusov. Pomemben del kavarne je tudi Mlevnica, ki se bo predstavila na Festivalu na Vrhniki. Prostor, kjer boste lahko izbirali različne sveže pražene vrste kav iz manjših ti. mikrofarm.

 

Cupping maraton

10.00 - 16.00

Pridružite se celodnevnemu cupping maratonu vrhunskih kav in okusite raznolike okuse z mikro kavnih nasadov. DOŽIVETJE OKUSOV!
 
 
10.00 – 10.45 GVATEMALA (v partnerstvu z Coffee Bird) 
 
  • Kavni nasad Panibaj Community – sorta Bourbon – mokro procesiranje
  • Kooperativa San Pedro – sorta Caturra, Catuai, Bourbon - mokro procesiranje
  • Različne mikro kmetije - različne sorte - mokro procesiranje 
  • Kavni nasad San Juan – različne sorte - mokro procesiranje
 
 
11.00 – 11.45 PANAMA (v partnerstvu z Panama Varietals)
  • Kavni nasad Cafetalera Fernandez, boquete – sorta Geisha - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad Hartmann, Santa Clara, Volcan – sorta Geisha - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad San Bernandina, Santa Clara, Volcan - sorta Catuai – mokro procesiranje
  • Kavni nasad Hartman, Santa Clara, Volcan – sorta Pacamara - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad Hartman, Santa Clara, Volcan – sorta Maragogype - mokro procesiranje
 
 
12.00 – 12.45 BRAZILIJA (v partnerstvu z Brazilian Coffee Company)
 
  • Kavni nasad Sitio Cachoeira – sorta Yellow Catuai – naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad Sitio Nossa Senhora das Candeiras – sorta Yellow Catuai - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad Sitio Alto de Sao Pedro – sorta Red Obata - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad Sitio Santo Antonio - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad Sitio Agua Limpa - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
 
13.00 – 13.45 HONDURAS (v partnerstvu z Aruco Cooperativa & Emerga Coffees)
 
  • Kavni nasad Sol Naciente, pridelovalec Donaldo Gonzalez - sorta Red Catuai - namakanje 24 ur in naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad Tres Coyoles, pridelovalec Luis Romero - sorta Lempira - namakanje 90 ur in naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad El Guayabito, pridelovalec Maria Martinez - sorta Red Catuai - mokro procesiranje
  • Kavni nasad San Isidro, pridelovalec Francis Arturo Romero – sorta Lempira - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad El Corral, pridelovalec Jesus Estevez – sorta Parainema - mokro procesiranje
 
14.00 – 14.45 JEMEN (v partnerstvu z Coffee Senses)
 
  • HARAZI - Poreklo gorovje Bani Ismail - sorta Heirloom - naravno procesiranje s sušenjem na soncu - nadmorska v. 2000 – 3000 m 
  • MATTARI Poreklo iz regije Bani Mattar - sorta Heirloom - naravno procesiranje s sušenjem na soncu - nadmorska v. 2000 – 2500 m 
  • ISMAILI Poreklo gorovje Bani Ismail - sorta Typica, Bourbon - naravno procesiranje s sušenjem na soncu - nadmorska v. 2000 – 2900 m
  • HUFASHI Poreklo iz regije Hufash - sorta Heirloom - naravno procesiranje s sušenjem na soncu - nadmorska v. 2000 – 2500 m
  • UTAMI poreklo iz naravnega rezervata Automah - sorta Heirloom - naravno procesiranje s sušenjem na soncu - nadmorska v. 1700 – 2300 m
 
15.00 – 15.45 GEISHA CUPPING (v partnerstvu z Panama Varietals)
Geisha spada med najbolj cenjene sorte kav, preseneča z močno aromo in sadnimi toni v okusu.
 
  • Kavni nasad Cafetalera Fernandez, Santa Clara, Volcan – sorta Geisha - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad Hartmann, Santa Clara, Volcan – sorta Geisha - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad Auromar, Santa Clara, Volcan – sorta Geisha - naravno procesiranje s sušenjem na soncu
  • Kavni nasad Gallardo, Finca Nuquo – sorta Geisha – mokro procesiranje
 
 
 ***
 
Celotne program Festivala in izbor razstavljavcev najdete www.visitvrhnika.si
 

Partnerji

 

Comodo SSL