Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Gvatemala ALTO REFUGIO

Hiter pregled

Gvatemala Alto Refugio spada v segment specialnih kav (Specialty Coffees). Ima uravnoteženo kislost, do izraza prihajajo sadni okusi zrelih marelic in češenj. V pookusu je čutiti okus kakava in karamele.

Zaloga: Na zalogi

3,65 €

* potrebna polja

3,65 €

Opis izdelka

 Izvor: Kavni nasad Alto Refugio, Agua Escondida, okolica jezera Atitlàn
 Sorta: Bourbon, Typica in Caturra, Catuai
 Nadmorska višina: 2200 metrov
 Okus in aroma: Marelice, češnje, kakav, karamela

 

O kavi

Kavni nasad Alto Refugio se nahaja v okolici jezera Atitlàn, v bližini vasi poimenovani Agua Escondida, na nadmorskih višinah 2200 metrov. Jezero Atitlàn je obkroženo s visokimi vrhovi in vulkani, kar tudi zemlji na tem območju daje bogate vulkanske karakteristike, to se odraža tudi v okusu kave. Povprečne letne padavine so od 2000 – 2200 mm/m2.

Za kavni nasad Alto Refugio, kar v španščini pomeni visokogorsko zatočišče, je značilna senčna rast, kavovci rastejo v senci višjih dreves kot so »Chalum«, »Gravilea« ter drevesa avokada, ki zagotavljajo naravne pogoje v kavnem nasadu. Kavovci niso prekomerno izpostavljeni soncu, ob enem pa je okolje prijazno tudi do številnih ptic, ki domujejo v nasadu. Pridelava poteka v skladu z eko standardi.

Kava Alto Refugio ob imenu nosi oznako SHB, kar originalno pomeni »strictly hard benas« in se nanaša na kave, ki rastejo na visokih nadmorskih višinah, navadno nad 2000 m nadmorske višine. Kave, ki rastejo na višjih nadmorskih višinah, zorijo počasneje, kavna zrna pa so trša in težja v primerjavi s kavami, ki dozorijo na nižjih nadmorskih višinah. Kava z višjih nadmorskih višin so bolj cenjene in dosegajo višje cene na trgu kave.

V nasadu gojijo kave vrste Arabica, s podvrstami Bourbon, Typica, Catuai in Caturra. Kave zorijo od decembra do marca, in v tem obdobju v nasadu poteka ročno obiranje. Tako kot v večini nasadov v Srednji Ameriki, tudi v tem nasadu uporabljajo mokri proces čiščenja.

Podobni izdelki

Comodo SSL