Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Gvatemala EL PANAL

Hiter pregled

Gvatemala El Panal spada v segment specialnih kav (Specialty Coffees). Kava ima uravnoteženo telo ter sadne okuse češenj, marelic in melone, v pookusu pridejo do izraza sladki toni, ki spominjajo na češnjev liker.

Zaloga: Na zalogi

3,75 €

* potrebna polja

3,75 €

Opis izdelka

 Izvor: regija La Libertad, občina Huehuetenango, lastniki družina Vides
 Sorta: Caturra
 Nadmorska višina: 1400 metrov
 Okus in aroma: marelice, češnje, melona, češnjev liker

 

O kavi

Zgodba o kavi je El Panal se je začela leta 1958, ko Jorge Vides, po poklicu zdravnik in dirketor državne bolnišnice v občini Huehuetenango, kupil kos rodovitne zemlje. Sledil je namreč svojim sanjam, da bi imel lasten kavni nasad, v katerem bo prideloval odlično kavo.  Ko je vstopil v kavni svet, se je učil tudi dela in vrednot, predvsem pa je sledil svojim sanjam kako ustvariti kakovosten pridelek.

Na zemljišču je kmalu zasadil kavovce sort Caturra in Bourbon in se z vso skrbnostjo lotil pridelave kave. Zaposlil je tudi strokovnjake, ki so pomagali vzpostaviti sistem pridelave, ki prijazen do ekosistema, vodnih virov in ohranja gozdove in naravno rastje na območju kavnih nasadov.

Vodenje in delo na kavnih nasadih je prevzela naslednja generacija družine Vides, vendar način dela in vrednote ostajajo.

Ko smo prvič okušali kavo El Panal, nam je zlezla pod kožo, tako da smo jo umestili med najboljše kave 2018 po našem izboru.

Podobni izdelki

Comodo SSL