Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Hišna mešanica SKODELICA KAVE

Hiter pregled

Mešanica kav za ljubitelje turške priprave

VEDNO SVEŽE PRAŽENA KAVA
Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno. V najkrajšem možnem času jo preko dostavne službe pošljemo na vaš naslov, saj vam želimo zagotoviti najboljšo kavno izkušnjo.

Zaloga: Na zalogi

3,10 €

* potrebna polja

3,10 €

Opis izdelka

Izvor: 7 različnih sort kav s poreklom iz Srednje Amerike, Afrike, Indije
Vrsta: 100 % Arabica
Okus in aroma: prevladujejo sadne arome in okusi, čuti se priokus medu, ki je nežno pikanten. Dodatek mleka prebudi aromo ingverja.

O mešanici

Prva Skodelica kave na Vrhniki je nastala izpod peresa znanega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. Stoletje kasneje smo na Vrhniki zasnovali novo zgodbo o Skodelici kave. S pozitivnim odnosom do kulturne dediščine in kreativnim pristopom k praženju kave jo pišemo v družinski pražarnici, v ponudbi imamo tudi hišno mešanico iz najbolj cenjenih kavnih zrn vrste Arabica, ki smo jo poimenovali Skodelica kave. Hišno mešanico Skodelica kave priporočamo ljubiteljem kave pripravljene na turški način.

Priporočilo za pripravo okusne in aromatične kave v džezvi

Za pripravo okusne kave na turški način potrebujete fino zmleto sveže praženo kavo in »džezvo« ali navadno manjšo posodico. Za eno skodelico kave zadostuje 1,5 dl vode in dobri dve žlički kave (15 g).

1.    Posodo napolnite z vodo, v hladno vodo dodajte kavo ter pristavite na vročo kuhalno ploščo. (Pri indukciji se izogibajte najvišjim temperaturam, sicer voda prehitro zavre.)
2.    Ko kava malo potone (cca po 1 minuti) dobro premešajte, da se kava razpusti, na površju pa počasi nastane penasta plast, nato počakajte, da se kava začne počasi dvigovati.
3.    Ko se kava dviguje proti robu džezve, jo pazljivo odstavite še preden zavre, pri približno 90⁰C. Na vrhu bo nastala debela plast pene.
4.    Za trenutek kavo lahko pristavite nazaj na vročo ploščo, vendar ni nujno. Kava namreč ni ljubiteljica previsokih temperatur. Preden kavo začnete piti počakajte vsaj 2 do 2,5 minut (približno toliko časa kot ste porabili za pripravo), da se kava umiri in se večji delci usedejo na dno posode. Kavo nato prelijete v skodelico.

Po želji osladkamo, dodamo mleko, malo smetane …

Turško kavo ponudimo s kozarcem vode, s katero si očistimo okušalno paleto na jeziku - požirek ali dva vode spijemo preden začnemo piti kavo, nato pa uživamo ob kavi, požirek za požirkom.


RECEPTURE

Tiskan izvod recepture za turško pripravo kave lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.


VELEPRODAJA

Če želite kavo Escobar na polici vaše trgovine ali v ponudbi vaše kavarne nas kontaktirajte za več informacij.

Podobni izdelki

Comodo SSL