Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Honduras ARUCO

Hiter pregled

Poudarki arom in okusov v skodelici:
rozine / mandarine / sladkorni trs / karamela


Kava primerna za turško, espresso in filter pripravo.


VEDNO SVEŽE PRAŽENA KAVA
Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno. V najkrajšem možnem času jo preko dostavne službe pošljemo na vaš naslov, saj vam želimo zagotoviti najboljšo kavno izkušnjo.

Zaloga: Na zalogi

4,60 €

* potrebna polja

4,60 €

Opis izdelka

 Izvor: kooperativa Aruco, regija Corquin – Srednja Amerika, Honduras
 Sorte: Catuai
 Nadmorska višina: 1500 metrov
 Okus in aroma: rozine, mandarine, sladkorni trs, karamela
  Certifikati: Organic

 

O kavi in o kooperativi

Združenje kavnih pridelovalcev Café Aruco domuje v pokrajini Corquin v zahodnem delu Hondurasa. Ime je dobilo po reki Aruco, ki pokrajini Corquin daje življenje. Ni naključje da je kooperativa dobila enako ime kot reka, saj tudi kooperativa Aruco daje življenje lokalni skupnosti. Podpira izobraževalni in zdravstveni program ter pomaga pri razvoju treh zdravstvenih centrov in sofinanciranjem dvojezičnega izobraževanja v osnovni šoli. Kooperativa Aruco prav tako izobražuje in finančno podpira pridelovalce kave, da zboljšujejo kakovost svojega pridelka in vsakdanjega življenja.

Kooperativo vodi izkušen pridelovalec kave Donaldo Rafael Gonzales Fiallos. Prav njegov mikrolot kave, smo uvrstili na naš kavni meni.  

Pridelki oziroma mikroloti z okoliških kavnih nasadov, katerih lastniki so del kooperative Aruco, so po obiranju pripeljani na skupno točno, pred upravno stavbo kooperative Aruco, kjer jih procesirajo, pakirajo in pripravijo za izvoz.

Kave rastejo na nadmorskih višinah med 1.000 in 1.600 metri. Povprečne letne temperature se zaradi visokih nadmorskih višin gibljejo med 11 in 16 stopinjami Celzija. Gojijo kave različnih sort Catuai, Caturra, Parainema, IHCAFE90, Lempira in Maragogipe. Kava Donalda Gonzalesa je sorte Catuai. Kavovci v njegovem kavnem nasadu so pravzaprav podrastje gozdnatih pobočji, višja drevesa nudijo zavetje in potrebno senco kavovcem.

Kako je potekal naš obisk leta 2018 in kako živijo kavni pridelovalci združeni v kooperativo Aruco, si lahko pogledate v tem videu.

OBISK KAVNIH NASADOV 2018 >>


RECEPTURE

Preberite naše recepture in izpopolnite svoj najljubši način priprave kave. Tiskan izvod recepture lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.


VELEPRODAJA

Če želite kavo Escobar na polici vaše trgovine ali v ponudbi vaše kavarne nas kontaktirajte za več informacij.

Podobni izdelki

Comodo SSL