Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Indonezija SUMATRA MANDHELING

Hiter pregled

Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znak kave s Sumatre.

Zaloga: Na zalogi

3,65 €

* potrebna polja

3,65 €

Opis izdelka

 Izvor: regija Aceh, otok Sumatra / Azija, Indonezija
 Sorte: Catimor, Typica
 Nadmorska višina: 1300 - 1500 metrov
 Okus in aroma: kakav, žitarice, čokolada

 

O kavi

Indonezija je največji arhipelag na svetu, ki ga sestavlja več kot 17.500 otokov. Med temi številnimi otoki le največji otoki dosegajo nadmorske višine, na katerih lahko uspeva kava. Nekatera kavorodna indonezijska območja so precej odmaknjena in nudijo dom številnim redkim živalskim in rastlinskim vrstam. Še posebej manjše kmetije, kjer v zadnjem obdobju dajejo poudarek pridelavi specialnih kav, se trudijo ohranjati naravni ekosistem, saj tudi kavovci uspevajo v senci višjih tropskih dreves.

Pobočja indonezijskih otokov so prekrita z rodovitno vulkansko zemljo, ki v kombinaciji z vlažno klimo, nudi idealne pogoje za gojenje kavovcev in pridelavo kave.

Sumatra Mandheling uspeva na vulkanskih pobočjih gore Leuser v zahodnem delu osrednje Sumatre, ki je drugi največji otok Indonezije.

Kavne češnje so ročno obrane. Zaradi posebnega mokrega načina procesiranja, “Giling Basah“, ima ta kava zelo markantno telo, okus pa zelo zemeljski. Kavni pergament odstranijo, ko ima kavno zrno 50 % vlažnost, navadno se pergament odstrani pri 10-12 % vlažnosti. Nepražena kavna zrna imajo zaradi posebnega načina procesiranja temnejšo smaragdno zeleno barvo, še bolj  pa se drugačen postopek pozna v okusu kave. Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znaki kave s Sumatre.

Povezava na recepture za pripravo.

Podobni izdelki

Comodo SSL