Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Kave s poreklom

Kave s poreklom oziroma single origin kave so kave, ki ime dobijo po pokrajini oziroma kavnem nasadu, v katerem so zrastle. To so kave, ki so unikatne po svojem okusu in imajo to srečo, da ne pristanejo v kavnih mešanicah, pravzaprav v sebi nosijo sledi zemlje, kjer so dozorela, njihov okus v skodelici je zaznamovan z načinom procesiranja in kasneje s profilom praženja.

Kave s poreklom iz naše ponudbe govorijo povsem druge zgodbe kot kavne mešanice. Vsaka kava ima svojo zgodbo okolja in ljudi, najpomembneje pa je, da nam razkrivajo raznoliki svet arom in okusov kavnega sveta. Razlike v okusih in aromah so neprimerljive. Odkrijte, katere kave vas bolj navdušujejo – afriške, srednjeameriške, brazilske … ter katere arome in okusi vas v kavi bolj prepričajo - sadni, cvetlični, čokoladni, mandeljni…

Set Descending Direction

   

Izdelki 1 do 10 od 11 skupaj

 1. 1
 2. 2
 1. Brazilija PICO MIRANTE

  Kava ima polno teksturo, obogateno z okusi mandlja in nugata. Pookus pusti sledove kakava in praženih lešnikov.
 2. Honduras ARUCO

  Kooperativo Aruco vodi izkušen pridelovalec kave Donaldo Rafael Gonzales Fiallos. Prav njegov mikrolot kave, v katerem prevladujejo sadni okusi rozin in mandarin s sladkimi toni karamele, smo uvrstili na naš kavni meni.
 3. Kenija GAKUYU-INI AB

  V kavi prevladujejo živahni sadni afriški okusi s poudarki rdeče pomaranče, rabarbare in ananasa. Pookus je prijetno sladek in meden.
 4. Brazilija SITIO AGUA LIMPA

  Kava ima nežno telo ter prijetne okuse marcipana in jagodičevja, v pookusu pa pridejo do izraza nežni toni lešnikov.
 5. Indonezija SUMATRA MANDHELING

  Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znak kave s Sumatre.
 6. Burundi MASHA

  Visoke nadmorske višine prispevajo k dobri teksturi in čistemu okusu, v katerem prevladujejo citrusi in kavne kisline, ki so prijetno uravnotežene.
 7. Kolumbija RIO MAGDALENA

  Kava iz kolumbijske pokrajine Huila ima bogato teksturo in zelo uravnoteženo kislost. Do izraza prihajajo okusi agrumov, karamele in datljev, s pookusom temne čokolade ter rozin.
 8. Salvador SAN JOAQUIN

  V kavi iz kavnega nasada San Joaquin se prepletajo okusi kakava in sadja. V espressu ima kava prijetno kremasto teksturo.
 9. Honduras MARCALA

  Kavo Marcala označujejo rahlo sadno-sladka aroma ter prijetno usklajeni okusi karamele in lešnikov. Kava ima polno telo, ki v pookusu pusti na jeziku prijeten kremast občutek.
 10. Etiopija SIDAMO

  V kavi prevladujejo arome medu in cvetlic. Je svežega, lahkega ter uravnoteženega okusa, izstopajo predvsem priokusi citrusov.
Loading ...Load More ...
Set Descending Direction

   

Izdelki 1 do 10 od 11 skupaj

 1. 1
 2. 2
Comodo SSL