Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Previous

Kenija GAKUYU-INI AB

Previous

Indonezija SUMATRA MANDHELING

Brazilija FAZENDA FURNAS

Hiter pregled

Kava ima nežno telo ter prijetne okuse brusnice in lešnikov, v pookusu pa pridejo do izraza nežni toni temne čokolade.

Zaloga: Na zalogi

3,80 €

* potrebna polja

3,80 €

Opis izdelka

 Izvor: regija Pedralva, Carmo de Minas / Južna Amerika, Brazilija
 Sorta: Yellow Bourbon
 Nadmorska višina: 945 – 1350 m
 Okus in aroma: brusnice, lešniki, temna čokolada

 

O kavi

Lastnik kavnega nasada Fazenda Furnas je Rinaldo de Castro Junqueira. Nasad obsega 280 ha, od tega je 200 ha namenjenih pridelavi kave različnih sort Yellow Bourbon, Yellow Catucai ter Yellow in Red Catuai, 80 ha pa je namenjenih pridelavi banan.

Praded lastnika je bil delavec na kavnem posestvu, njegov ded pa je bil prvi, ki je kupil kos zemlje in nasadil svoje kavovce in začel pridelovati kavo. Kavno posestvo je prevzel Rinaldov oče in po nekaj letih pridelovanja, se je iz gojenja sort standardne kakovosti, usmeril v pridelavo specialnih kav. V kavni posel je oče pritegnil sina Rinalda, sedanjega lastnika, in skupaj sta se odločila, da investirata v nove kavne nasade na območju Pedralva, kjer sta videla večji potencial za pridelavo bolj kakovostne kave.

Po končanem izobraževanju in nekajletni odsotnosti, se je v začetku devetdesetih Rinaldo predvsem zaradi bolezni očeta vrnil na družinsko posest. Kljub temu, da je na začetku imel pomisleke, da bi šel po poti svojih prednikov, ga je delo v kavnem nasadu popolnoma prevzelo in tako se je posvetil kavnemu poslu. Izvoljen je bil tudi za predsednika lokalne kooperative pridelovalcev kave COCARIVE, s svojimi kavami je bil nekajkrat tudi uvrščen v finalni izbor tekmovanja Skodelica odličnosti – Cup of Excellence. Na Fazendi Furnas so po njegovi zaslugi tudi med prvimi začeli uveljavljati naravno metodo procesiranja s sušenjem na soncu.

Rinaldo de Castro Junqueira o načrtih Fazende Furnas za prihodnost: “Usmerjeni smo predvsem v trajnostni razvoj. Uspeh temelji na kakovostni kavi, ki dosega dobre rezultate na tekmovanjih in okušanjih, ki jih pripravljamo za naše partnerje. Želimo si čim več dolgotrajnih partnerstev, ki bodo temeljila na zaupanju.”

Povezava na recepture za pripravo.

Podobni izdelki

Comodo SSL