Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Previous

Kenija GAKUYU-INI AB

Previous

Burundi MASHA

Indonezija SUMATRA MANDHELING

Hiter pregled

Poudarki arom in okusov v skodelici:
kakav / žitarice / čokolada


Kava primerna za turško, espresso in filter pripravo.


VEDNO SVEŽE PRAŽENA KAVA
Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno. V najkrajšem možnem času jo preko dostavne službe pošljemo na vaš naslov, saj vam želimo zagotoviti najboljšo kavno izkušnjo.

Zaloga: Na zalogi

3,65 €

* potrebna polja

3,65 €

Opis izdelka

 Izvor: regija Aceh, otok Sumatra / Azija, Indonezija
 Sorte: Catimor, Typica
 Nadmorska višina: 1300 - 1500 metrov
 Okus in aroma: kakav, žitarice, čokolada

 

O kavi

Indonezija je največji arhipelag na svetu, ki ga sestavlja več kot 17.500 otokov. Med temi številnimi otoki le največji otoki dosegajo nadmorske višine, na katerih lahko uspeva kava. Nekatera kavorodna indonezijska območja so precej odmaknjena in nudijo dom številnim redkim živalskim in rastlinskim vrstam. Še posebej manjše kmetije, kjer v zadnjem obdobju dajejo poudarek pridelavi specialnih kav, se trudijo ohranjati naravni ekosistem, saj tudi kavovci uspevajo v senci višjih tropskih dreves.

Pobočja indonezijskih otokov so prekrita z rodovitno vulkansko zemljo, ki v kombinaciji z vlažno klimo, nudi idealne pogoje za gojenje kavovcev in pridelavo kave.

Sumatra Mandheling uspeva na vulkanskih pobočjih gore Leuser v zahodnem delu osrednje Sumatre, ki je drugi največji otok Indonezije.

Kavne češnje so ročno obrane. Zaradi posebnega mokrega načina procesiranja, “Giling Basah“, ima ta kava zelo markantno telo, okus pa zelo zemeljski. Kavni pergament odstranijo, ko ima kavno zrno 50 % vlažnost, navadno se pergament odstrani pri 10-12 % vlažnosti. Nepražena kavna zrna imajo zaradi posebnega načina procesiranja temnejšo smaragdno zeleno barvo, še bolj  pa se drugačen postopek pozna v okusu kave. Močno telo, malo kislin in kremast pookus so zaščitni znaki kave s Sumatre.


RECEPTURE

Preberite naše recepture in izpopolnite svoj najljubši način priprave kave. Tiskan izvod recepture lahko naročite tudi v naši spletni trgovini in ga priložimo v vaš paket.


VELEPRODAJA

Če želite kavo Escobar na polici vaše trgovine ali v ponudbi vaše kavarne nas kontaktirajte za več informacij.

Podobni izdelki

Comodo SSL