Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Previous

Burundi MASHA

Previous

Kolumbija RIO MAGDALENA

Nikaragva UN REGALO DE DIOS

Hiter pregled

Poudarki arom in okusov v skodelici:
lešniki / karamela / suhe slive


Kava primerna za turško, espresso in filter pripravo.


VEDNO SVEŽE PRAŽENA KAVA
Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno. V najkrajšem možnem času jo preko dostavne službe pošljemo na vaš naslov, saj vam želimo zagotoviti najboljšo kavno izkušnjo.

Zaloga: Na zalogi

3,80 €

* potrebna polja

3,80 €

Opis izdelka

   Izvor: Farma Un Regalo de Dios, Mozonte, regija Nueva Segovia
 Sorta: Yellow catuai
 Nadmorska višina: 1350 - 1400 metrov
 Okus in aroma: Kava ima srednje močno teksturo/telo, v kavi prevladujejo sadne arome ter okusi lešnikov, suhih sliv in karamele v pookusu.

 

O kavi

Lastnik farme Un Regalo de Dios je Luis Alberto Balladarez Moncada. V izboljšave in razvoj svojega posestva vlaga, od kar ga je dobil v last. Ime farme Un Regalo de Dios v prevodu dobesedno pomeni »Darilo od Boga« in glede na pridelek, ni težko razumeti, zakaj je lastnik Luis Alberto tako poimenoval kavni nasad. Nahaja se v bogato poraslem gorskem gričevju blizu mesta Mozonte, na nadmorskih višinah 1.350 – 1.400 metrov. Od približno skupno 450 hektarjev, kolikor jih zajema celotna farma, je okoli 90 hektarjev namenjenih pridelavi kave.


Zrele kavne češnje v nasadu obirajo ročno. Ko so kavne češnje obrane, fermentirajo brez dodajana vode, saj bi hladna voda upočasnila fermentacijo. Proces fermentacije poteka po tradicionalnem postopku s sušenjem obranih kavnih češenj na soncu. S to metodo procesiranja Luis Alberto poviša raven sladkobe v kavnih zrnih, kar je zaznati v aromah in okusih kave v skodelici.

Podobni izdelki

Comodo SSL