Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Kolumbija RIO MAGDALENA

Hiter pregled

Kava iz kolumbijske pokrajine Huila ima bogato teksturo in zelo uravnoteženo kislost. Do izraza prihajajo okusi agrumov, karamele in datljev, s pookusom temne čokolade ter rozin.

Zaloga: Na zalogi

3,30 €

* potrebna polja

3,30 €

Opis izdelka

 Izvor: pokrajina Huila / Srednja Amerika, Kolumbija
 Sorta: Caturra
 Nadmorska višina: 1450 - 1600 metrov
 Okus in aroma: karamela, agrumi, datlji, temna čokolada, rozine

 

O kavi

Huila je pokrajina na jugozahodu Kolumbije. Skozi celotno pokrajino se vije reka z imenom Rio Magdalena, prav tako se na tem območju nahaja drugi najvišji kolumbijski vrh Nevado del Huila. Regija ima zelo živahno kmetijstvo, saj so naravni pogoji zelo dobri. Povprečna letna temperatura je okoli 20 stopinj Celzija, zemlja pa vsebuje vrsto bogatih mineralnih snovi.

Kavni nasadi poimenovani po reki Rio Magdalena se od rečnih bregov vzpenjajo na pobočja višjih okoliških gorski verig. Sezona obiranja kave traja od aprila do septembra. Kava raste v senci visokih dreves, ki jih domačini imenujejo ceiba. Kava prihaja z več posestev, ki se nahajajo na nadmorskih višinah 1450 – 1600 metrov. Zrele kavne češnje so ročno obrane, večinoma kavo obirajo ženske iz okoliških naselij, nato sledi mokro procesiranje, v okviru katerega poteka tudi fermentacija. Kavni ovoji so sprani s pomočjo čiste gorske vode, nato pa kavna zrna posušijo na soncu na betonskih dvoriščih.

 

Povezava na recepture za pripravo.

Podobni izdelki

Comodo SSL