Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Nikaragva UN REGALO DE DIOS

Hiter pregled

Poudarki arom in okusov v skodelici:
lešniki / karamela / suhe slive


Kava primerna za turško, espresso in filter pripravo.


VEDNO SVEŽE PRAŽENA KAVA
Kava za vsako vaše naročilo je sveže pražena in pakirana dnevno. V najkrajšem možnem času jo preko dostavne službe pošljemo na vaš naslov, saj vam želimo zagotoviti najboljšo kavno izkušnjo.

Zaloga: Na zalogi

3,80 €

* potrebna polja

3,80 €

Opis izdelka

   Izvor: Farma Un Regalo de Dios, Mozonte, regija Nueva Segovia
 Sorta: Yellow catuai
 Nadmorska višina: 1350 - 1400 metrov
 Okus in aroma: Kava ima srednje močno teksturo/telo, v kavi prevladujejo sadne arome ter okusi lešnikov, suhih sliv in karamele v pookusu.

 

O kavi

Lastnik farme Un Regalo de Dios je Luis Alberto Balladarez Moncada. V izboljšave in razvoj svojega posestva vlaga, od kar ga je dobil v last. Ime farme Un Regalo de Dios v prevodu dobesedno pomeni »Darilo od Boga« in glede na pridelek, ni težko razumeti, zakaj je lastnik Luis Alberto tako poimenoval kavni nasad. Nahaja se v bogato poraslem gorskem gričevju blizu mesta Mozonte, na nadmorskih višinah 1.350 – 1.400 metrov. Od približno skupno 450 hektarjev, kolikor jih zajema celotna farma, je okoli 90 hektarjev namenjenih pridelavi kave.


Zrele kavne češnje v nasadu obirajo ročno. Ko so kavne češnje obrane, fermentirajo brez dodajana vode, saj bi hladna voda upočasnila fermentacijo. Proces fermentacije poteka po tradicionalnem postopku s sušenjem obranih kavnih češenj na soncu. S to metodo procesiranja Luis Alberto poviša raven sladkobe v kavnih zrnih, kar je zaznati v aromah in okusih kave v skodelici.

Podobni izdelki

Comodo SSL