Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Praženje kave v pražarni EscobarPraženje kave je resna stvar! Tako to dela naš pražar. On je tisti, ki natančno ve kako dobiti najboljše iz posameznega kavnega zrna – idealno razmerje med okusi in aromami – zato ker to počne dan za dnem, leto za letom… Išče ravnovesje med kislostjo in grenkobami. Idealno razmerje namreč poudari sladkobe v kavi.

Vsak korak ponavlja znova in znova. V boben za praženje kave spusti zelena kavna zrna, ki so kot nepopisan list ter nato opazuje detajle. Vonja. Opazuje vzorce v procesu praženja. Jih vrne nazaj v boben. Ponovno preveri. Pet sekund kasneje. Podoben vzorec ponovi 10-krat, 20-krat… dnevno. Dan za dnem, leto za letom…

Kavna zrna različnih kav prepozna do obisti, vendar kljub temu praženje nikoli ni postopek, ki ga lahko brezglavo ponovi.

V pražarni Escobar ima vsaka kava svoj profil praženja. Prav tako je potrebno čas praženja prilagoditi različnim vremenskim in temperaturnim vplivom iz okolice.

Vedno je potrebno kavo spražiti tako, da blesti in nato v skodelici pokaže svoj pravi jaz.

Potrebno je najti uravnoteženost arom in okusov čokolade, citrusov, mandeljnov, lešnikov,… Potenciali okusov se pokažejo že pri prvem poku (first crack), ki se zgodi med praženjem. Potem pa je potrebno pazljivo počakati, da kava dobi še pravo mero teksture in sladkobe, nato pa kavo spustiti iz bobna. Pravočasno, da se ne praži predolgo. Da ne pridejo na površje grenkobe.

V vsako zrno je vloženo veliko dela, kave pridejo do naše pražarne z različnih koncev sveta. Želimo, da tudi do vaše skodelice pridejo z najboljšimi okusi in aromami, da vam polepšajo trenutke dneva.

Ja praženje je resna stvar!

Comodo SSL