Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Turška kava


Potrebujemo

  • Džezvo
  • 1,5 dl vode
  • 2 čajni žlički fino mlete sveže pražene kave

Postopek priprave:

  1. Posodo napolnite z vodo, v hladno vodo dodajte kavo ter pristavite na vročo kuhalno ploščo (pri indukciji se izogibajte najvišjim temperaturam, sicer voda prehitro zavre).
  2. Ko kava malo potone (cca po 1 minuti) dobro premešajte, da se kava razpusti, na površju pa počasi nastane penasta plast, nato počakajte, da se kava začne počasi dvigovati.
  3. Ko se kava dviguje proti robu džezve, jo pazljivo odstavite še preden zavre, pri približno 80⁰C. Na vrhu bo nastala debela plast pene.
  4. Za trenutek kavo lahko pristavite nazaj na vročo ploščo, vendar ni nujno. Kava namreč ni ljubiteljica previsokih temperatur. Kavo lahko takoj prelijete v skodelico. Preden kavo začnete piti počakajte vsaj 2 do 2.5 minuti (približno toliko časa kot ste porabili za pripravo), da se kava umiri in se večji delci usedejo na dno posode.
  5. Turško kavo ponudimo s kozarcem vode, s katero si očistimo okušalno paleto na jeziku. Požirek ali dva jo spijemo preden začnemo piti kavo, nato pa uživamo ob kavi, požirek za požirkom. Po želji osladkamo, dodamo mleko, malo smetane… Želimo vam veliko užitkov!
Comodo SSL