Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Turška kava


Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave v džezvi

čas priprave:  cca. 4 min / fino mletje / 15 g (2 čajni žički) kave / 1,50 dl vode /
lonček ali džezva


  1. Posodo napolnite s hladno vodo, v hladno vodo dodajte kavo ter pristavite na vročo kuhalno ploščo ali ogenj. Pri indukciji se izogibajte najvišjim temperaturam, sicer voda prehitro zavre.
  2. Ko kava malo potone, po približno 1 minuti, dobro premešajte, da se kava razpusti. Na površju počasi nastane penasta plast, nato počakajte, da se pena začne počasi dvigovati.
  3. Ko se kava dviguje proti robu džezve, jo pazljivo odstavite, še preden zavre, pri približno 90 ⁰C. Na vrhu takrat nastane debela plast pene.
  4. Za trenutek lahko kavo pristavite nazaj na vročo ploščo, vendar ni nujno. Kava namreč ni ljubiteljica previsokih temperatur. Preden kavo servirate in začnete piti, počakajte vsaj 2 minuti, približno toliko časa, kot ste porabili za pripravo, da se kava umiri in se večji delci usedejo na dno posode.

 

Turško kavo ponudite s kozarcem vode, s katero si očistite okušalno paleto jezika. Po želji sladkajte, dodajte mleko, malo smetane …

Comodo SSL