Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

V60 DRIP KAVA


Potrebujemo

  1. Hario ročni mlinček za kavo Mini Mill Slim
  2. Hario V60 Beli papirnati filtri
  3. Skodelico ali Hario vrč V60 Range
  4. 18 – 20 g kave
  5. Vodo
  6. Hario V60 Buono posoda za segrevanje vode
  7. Hario V60 pripravljalnik kave

Postopek priprave:

  1. Receptura velja za pripravo dveh skodelic kave.
  2. Segrejte vodo do vrelišča.
  3. Zmeljite približno 20 g (3 čajne žličke) kave – kava naj bo mleta za filter pripravo, kar pomeni malce bolj grobo kot kuhinjska sol.
  4. Pripravite Hario filter, prepognite ga po robu in položite v pripravljalnik. V 60 postavite nad skodelico.
  5. Prelijte filter z vročo vodo. S tem se izognete morebitnemu papirnatemu priokusu v skodelici kave, obenem pa segrejete pripravljalnik in skodelico pred uporabo.
  6. Izlijte vodo iz skodelice in v pripravljalnik stresite zmleto kavo.
  7. Z nežnim curkom vode (temperatura naj bo nekaj stopinj nižja od vrelišča – približno 95 stopinj) prelijte kavo in 15 – 30 sekund (odvisno od količine kave) opazujte kako živahno se iz sveže pražene kave izločajo plini.
  8. S krožnimi gibi počasi dolivajte vodo, prelivajte temnejše lise in se izogibajte svetlejšim. Nato pustite, da vsa voda počasi ponikne v kavo ter arome in okuse prelije v skodelico kave.
  9. Celotna ekstrakcija naj bi praviloma trajala 2 minuti. Uživajte!

Namig za profesionalce:

Če pri pripravi napitka uporabljate tehtnico oziroma štoparico, v prvem koraku prelijte kavo s 60 g vode v 10 sekundah. Po 45 sekundah dodajte do skupno 200 g vode v prvi minuti in nato v intervalih 10 do 15 sekund vlivajte še po 45 g vode, do končne skupne količine 360 g. Priporočljiv skupni čas ekstrakcije je 2 minuti in 15 sekund, ko mora vsa voda počasi preiti v skodelico.
 
Comodo SSL