Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

V60 DRIP KAVA


Nasvet za pripravo okusne in aromatične kave s Hario V60

čas priprave: cca. 5 min / srednje grobo mletje / 33 g kave / 500 ml vode


Za pripravo drip kave vam svetujemo uporabo opreme Hario, ki prihaja z Japonske, kjer že od leta 1921 izdelujejo izdelke iz stekla za pripravo čajev in kave. Hario ima čist in preprost dizajn, taka je tudi kava, ki jo pripravimo z V60.

  1. Mletje: Tik pred pripravo zmeljite približno 33 g kave. Kava naj bo mleta za filter pripravo, kar pomeni malce bolj grobo kot kuhinjska sol
  2. Priprava: V posodi za segrevanje vode Hario Buono segrejte vodo do vrelišča. Pripravite filter Hario, prepognite ga po robu in položite v pripravljalnik V60. V60 postavite nad skodelico. Prazen filter prelijte z vročo vodo - tako se izognete morebitnemu papirnatemu priokusu v skodelici kave, obenem pa pred uporabo segrejte pripravljalnik in skodelico. Vodo zlijte iz skodelice.  Namestite V60 na skodelico ali vrč in vanj stresite zmleto kavo.
  3. Prelivanje: Temperatura vode naj bo nekaj stopinj nižja od vrelišča, približno 95 stopinj, ki jo dobite minuto zatem, ko ste vodo odstavili z vrelišča. Z nežnim curkom prelijte kavo s 50–60 ml vode in počakajte 20–30 sekund, odvisno od količine kave, opazujte, kako živahno se iz sveže pražene kave izločajo plini. S krožnimi gibi počasi, s kratkimi premori, dolivajte vodo, prelivajte temnejše lise in se izogibajte svetlejšim ter neposrednemu stiku vode in filtra. Ko kavo čim bolj enakomerno prelijete s 500 ml vode, počakajte, da vsa voda počasi ponikne v kavo ter arome in okuse prelije v skodelico kave oziroma vrč Hario V60 Range.

 

Namig: Navedene količine zadostujejo za pripravo dveh skodelic kave.

Pripravljeno kavo najprej okusite brez vseh dodatkov, nežen in čist okus kave pogosto preseneti. Drip kava je okusna in osvežujoča tudi v hladni obliki. Postavite jo v hladilnik za nekaj ur in se z njo osvežite v vročih poletnih dneh.


 
Comodo SSL