Blog

  1. Anatomija in naša Zero waste misija

    Večkrat smo ti že pokazali kavni plod oziroma kot pravimo mi kavno češnjo. Iz osrčja kavne češnje spretni pridelovalci pridobijo zrna, iz katerih nastane tvoj jutranji napitek – vrhunska skodelica kave.

    Preden pa v tvoji kuhinji zadiši aromatično kavno zrno, se morajo z zrn odstraniti številne plasti. Preberi katere!

    Preberi več
  2. Nekaj novega! Mountain Water Decaf

    Brez skrbi v pražarni ostajamo specializirani za kavo. Ne bomo prodajali izvirske vode, kot si ti zazdi, če na hitro prebereš le naslovno vrstico.

    Mountain Water Decaf je poseben postopek odvzema kofeina iz nepraženih kavnih zrn. In v pražarni imamo novo brezkofeinsko kavo Mehika Veracruz.

    Preberi več
  3. Kapučino v domači kuhinji

    Video recept kako pripraviti odličen kapučino v domači kuhinji:

    ➡️ brez drage espresso opreme

    ➡️ z nasveti za izbor kave za pripravo kapučina

    ➡️ z navodili kako pravilno speniti mleko

    ➡️ s prikazom kako "sestaviti" kapučino v skodelici

    Preberi več
  4. Kako pripraviti odličen kapučino doma?

    Naučite se pripraviti odličen kapučino v domači kuhinji:

    ➡️ brez drage espresso opreme

    ➡️ z nasveti za izbor kave za pripravo kapučina

    ➡️ z navodili kako pravilno speniti mleko

    ➡️ s prikazom kako "sestaviti" kapučino v skodelici

    Preberi več
  5. Hvala, da z nami deliš trenutke ob vrhunskih skodelici kave

    Življenju dajejo smisel trenutki. Hvala, da lahko s tabo delimo trenutke ob vrhunski skodelici kave!

    Ob zaključku 2023 smo Escobarji pripravili kratek pregled leta, ki se ga bomo z veseljem spominjali! 

    Preberi več
  6. Drip kava s Hario V60

    Če imaš rad dolgo in aromatično kavo, potem je priprava drip kave s Hario V60 prav zate!

    ➡️ To je najin najljubši način priprave kave.

    ➡️ Z drip kavo se začenjajo delovniki v pražarni Escobar.

    ➡️ Kava je polnega okusa in brez usedline.

    Preberi več
  7. Kafetjera in priprava espressa v domači kuhinji

    Kuhanje v kafetjeri je priljubljen italijanski način priprave močnejše kave.

    ➡️ Poglej, na katere malenkosti je dobro biti pozoren.

    ➡️ Preberi, kako izbrati pravo kavo.

    ➡️ Pripravi si skodelico domačega espressa tudi ti!

    Preberi več
  8. Turška kava

    Zate imamo recept za pripravo okusne in aromatične kave v džezvi.

    Preberi več
  9. Coffee cupping za začetnike

    Preizkusi se v Coffee Cuppingu! Vsebina je prilagojena začetnikom, saj okušanje ni le praksa, namenjena profesionalcem, ki so zaposleni v kavni industriji, pač pa vsakomur, ki želi preko lastnih zaznav izostriti brbončice in nadgraditi odnos do kave.

    Preberi več
  10. Kavni čaj iz kaskare

    Kavni čaj? Ja, prav si prebral. Kaskara – čaj iz ovojev kavnih plodov, je nežnega sadnega okusa in je drugačen od okusa kave, za poživitev vsebuje tudi kofein, vendar 4 x manj kot ga ima skodelica kave. Preizkusi!

    Preberi več