Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Set Ascending Direction

Izdelki 1 do 10 od 34 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Okus kave 2: Geografsko poreklo

16. nov. 2018 10:39:43

Ste se že vprašali, od kod prihaja kava iz skodelice, ki ste jo danes spili oziroma jo še boste ali pa jo imate pravkar v roki?

V tokratni ediciji iz naše serije člankov, ki jih objavljamo v blog prispevkih in s katerimi iščemo odgovore na vprašanja kaj vse vpliva na raznolike okuse kavnega sveta, bomo pod drobnogled vzeli geografsko poreklo, ki kave zaznamuje z okusi zemlje, na kateri je dozorela in zgodbami ljudi, ki kavo pridelujejo.

Preberite drugi članek z naslovom OKUS KAVE 2: GEOGRAFSKO POREKLO.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Okus kave 1: Več kot le kofein

12. okt. 2018 11:50:01

Kaj vpliva na okus kave? Odgovor ni enostaven.

Zato mu bomo posvetili serijo člankov, ki jih bomo vključili v naš mesečni newsletter in s katerimi vam bomo predstavili kaj vse vpliva na raznolike okuse kavnega sveta. Res je, da v naši pražarni s praženjem kavnih zrn oblikujemo okuse, ki jih okušate v vaši skodelici kave, vendar pa ne gre zapostaviti drugih pomembnih dejavnikov od zrna do skodelice.

Serija člankov vam bodo v pomoč, da bo vaša izbira v svetu vrhunskih kav bolj enostavna, manj naključna in pogumnejša.

Preberite prvi članek OKUS KAVE 1: VEČ KOT LE KOFEIN, v katerem vam podrobneje predstavljamo kavno zrno. V njem se skriva veliko več kot le kofein.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

V drugi polovici marca se je ekipa Escobar pražarne vrhunskih kav odpravila v dežele kave. Obiskali smo kavorodna območja Gvatemale, Hondurasa, Salvadorja in Nikaragve.

Konstantno odkrivanje novih kavnih okusov in spoznavanje ljudi, ki so vpeti v pridelavo, je tisto, kar nas male pražaje, ki smo le drobec globalnega kavnega posla, loči od velikih industrijskih proizvajalcev in preprodajalcev.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Letos je dogajanje na Vrhniki zelo pestro, saj obeležujemo Cankarjevo leto. Tudi Dan za skodelico kave oziroma 3. Festival kave Vrhnika je bil letos še posebej slovesen. Potekal je v soboto, 26. maja, od 9.00 – 20.00 ure pod taktirko Zavoda Ivana Cankarja za šport, kulturo in turizem Vrhnika v parku pred Cankarjevim domom na Vrhniki. Zanimiva butična ponudba in pester spremljevalni program sta privabila več tisoč ljubiteljev kave.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Festival kave Vrhnika

17. maj. 2018 15:07:23

V soboto, 26. maja 2018, bo med 9. in 20. uro na Vrhniki 3. Festival kave. Tudi letos bo dogodek namenjen predstavitvi slovenskih mikropražarn kave in butičnim blagovnim znamkam, ki so na tak ali drugačen način povezane s kavo. Predstavili se bodo zanimivi ponudniki, vsi ljubitelji dobre kave ste vabljeni na okušanje in degustiranje kave, kavnih napitkov, kavnih sladic in prigrizkov.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

V drugi polovici marca se je ekipa Escobar pražarne vrhunskih kav odpravila v dežele kave. Obiskali smo kavorodna območja Gvatemale, Hondurasa, Salvadorja in Nikaragve.

Obiski kavnih nasadov so najboljša priložnost, da spoznamo pridelovalce in v pražarno pripeljemo sveže, sezonske okuse, obenem pa se tako krepijo poslovne vezi in vzpostavijo nova poznanstva.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Capucas ponovno pozdravljen

18. mar. 2018 22:52:16

Pred nami je nova dogodivščina. Tokrat jo začenjamo, kjer smo zaključili kavno avanturo leta 2016. Že ob našem prvem obisku leta 2016, smo vedeli, da bomo mikrolote s kooperative Capucas dodali na meni izbranih kav.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Letošnji pridelek v kavnih nasadih še vedno zori, zato vam sporočamo, da se v sredini marca odpravljamo v dežele kave. Pridružili se bomo “trgatvi”, obiskali nekatere naše obstoječe dobavitelje in prijatelje ter ustvarili nova poznanstva, saj se nam ob iskanju novih kavnih okusov, vedno znova naježi koža.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

V januarju nas je obiskala ekipa Spletne TV za gluhe in naglušne. V oddaji Ali ste vedeli sta gluhi novinarki Valerija in Sabina raziskovali zgodovino, značilnosti in praženje kave.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Smo v najhladnejšem delu leta. Ob hladnih jutrih se radi pogrejemo ob topli skodelici. Tokrat imamo v ponudbi za vas še posebno novost, s katero se boste lahko pogreli tudi ob poznem popoldnevu ali večeru. To je kaskara – čaj iz ovojev kavnih plodov, je nežnega sadnega okusa in je drugačen od okusa kave, za poživitev sicer vsebuje tudi kofein, vendar manj kot ga ima skodelica kave.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar
Set Ascending Direction

Izdelki 1 do 10 od 34 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Comodo SSL