Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Set Ascending Direction

Izdelki 1 do 10 od 43 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Svežina in pravilno mletje kave

14. jan. 2020 14:15:06

Vsi bolj ali manj strastni ljubitelji kave se zagotovo strinjate, da je vonj sveže pražene in sveže mlete kave eden izmed tistih, ki nas prevzamejo, vsak dan znova. Bogata in ostra, vendar kljub temu prijetna aroma, je zaščitni znak sveže praženih in sveže mletih kavnih zrn. Pražena kava, še posebej če je nepravilno skladiščena, hitro izgublja bogato aromo, tudi okus je vedno manj izrazit. Proces staranja še veliko hitreje poteka pri mleti kavi. Poleg svežega praženja in mletja tik pred kuhanjem, pomembno vlogo pri pripravi kave igra tudi način oziroma finost mletja.

Vas zanima kdaj in kako pravilno zmleti kavo, da bo skodelica kave še boljša?

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Kava si je pridobila svetovno slavo na račun kofeina in njenih poživljajočih učinkov, zato najverjetneje nikoli ne bi pomislili, da je kava lahko v pomoč pri umirjanju in meditaciji.

V naši pražarni imamo dnevno zelo pester urnik, usklajevati je potrebno poslovne in zasebne obveznosti, kljub gneči je potrebno biti pri izvajanju dnevnih nalog zbran in učinkovit.

Verjamem, da vam je tak način življenja zelo znan in žal velikokrat glavni razlog, da je dan stresen, ob večerih pa smo povsem izčrpani. Med brskanjem po spletu in literaturi, kako izboljšati naše delovno okolje in se bolje znajti med vsakodnevnimi izzivi, sem naletela na čuječnost.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Katja iz pražarne Escobar

Kava je univezalno poslovno darilo

9. okt. 2019 15:38:10

Podarite sveže praženo kavo kot poslovno darilo ter z edinstvenimi aromami in okusi polepšajte dni sodelavcem ali poslovnim partnerjem!

Kavo kot poslovno darilo lahko opremite tudi z lastnim dizajnom ali sporočilom, ki ga želite poslovnim partnerjem predati ob zaključku leta. Za večja naročila smo pripravili tudi posebne popuste.

Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo uresničiti vaše želje, da bo vaše letošnje poslovno darilo nekaj posebnega.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Praženje je največja sprememba, ki jo kavno zrno doživi na poti od kavnega nasada do skodelice. V naši pražarni se zavedamo, da je kakovostno praženje hrbtenica našega delovanja.

Praženje poteka pod skrbnim nadzorom glavnega pražarja Omarja, ki je tudi solastnik in soustanovitelj pražarne Escobar. On je tisti, ki natančno ve, kako dobiti najboljše iz posameznega kavnega zrna - idealno razmerje med okusi in aromami - saj to počne dan za dnem, leto za letom... To je naš pristop, obiščite našo spletno trgovino, kjer najdete največji izbor sveže praženih kav na enem mestu.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Letošnji festival kave v izvedbi Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika v sodelovanju s Escobar pražarno vrhunskih kav, Občino Vrhnika in JP KPV d.o.o. je predstavil kavne okuse na 1001 način, pod taktirko chefa Janeza Bratovža je povazal kavo in kulinariko, obiskovalci so lahko na Cupping maratonu okušali več kot 30 kav z različnih koncev sveta, dan za Skodelico kave je začinila glasba skupine Brencl banda, piko na i pa so dodali obiskovalci, ki so v dopoldanskem času do zadnjega kotička napolnili park pred Cankarjevim domom.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

4. Festival kave Vrhnika

24. maj. 2019 11:22:28

V soboto, 25. maja 2019, bo med 9. in 18. uro na Vrhniki 4. Festival kave. Dogodek je v prvi vrsti namenjen predstavitvi butičnih ponudnikov, ki so na tak ali drugačen način povezani s kavo, saj je letošnja rdeča nit festivala »KAVA IN KULINARIKA.« Predstavili se bodo zanimivi ponudniki dobre kave, kavnih napitkov, kavnih sladic in prigrizkov. Kljub temu, da se Vrhnika po številu prebivalcev ne more postaviti ob bok velikim evropskim kavnim prestolnicam, pa se organizatorji trudimo, da z vsebino in ponudbo sledimo svetovnim kavnim trendom.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal urednik urednik

Okus kave 4: Kava je sadež

16. apr. 2019 08:44:57

Kava je sadež. Ko dozori, je čas za trgatev. Ker pridelek zori postopoma, je za vrhunske kave pomembno, da so obrane, ko so zrele. Edini način pravilnega obiranja, je torej ročni. Ko so kavne češnje obrane, jih je potrebno pravilno obdelati oziroma procesirati, da se pridelek ne pokvari ali izgubi na kakovosti. Še več, v zadnjem obdobju na kavnih kmetijah z raznolikimi metodami procesiranja spreminjajo in dvigujejo okus kave na nov, višji nivo.

Spoznajte različne metode procesiranja kave in preberite četrti članek iz serije člankov, v katerih razlagamo, kaj vse je pomembno za odlično skodelice kave, z naslovom KAVA JE SADEŽ.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Okus kave 3: Različne sorte

5. mar. 2019 09:39:45

Nadaljujemo s tretjim delom serije člankov, s katerimi vam želimo razložiti, kateri dejavniki pomembno vplivajo na okus kave v skodelici. Spoznali smo že kako kemijska sestava kavnega zrna in kako geografsko poreklo vplivata za okus kave v skodelici. Poleg raznolikih tal tropskega in subtropskega pasu, kjer kavovci uspevajo, je pomembna tudi sorta kavovcev.

Spoznajte raznoliki kavni svet in preberite članek z naslovom OKUS KAVE 3: RAZLIČNE SORTE.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Okus kave 2: Geografsko poreklo

16. nov. 2018 10:39:43

Ste se že vprašali, od kod prihaja kava iz skodelice, ki ste jo danes spili oziroma jo še boste ali pa jo imate pravkar v roki?

V tokratni ediciji iz naše serije člankov, ki jih objavljamo v blog prispevkih in s katerimi iščemo odgovore na vprašanja kaj vse vpliva na raznolike okuse kavnega sveta, bomo pod drobnogled vzeli geografsko poreklo, ki kave zaznamuje z okusi zemlje, na kateri je dozorela in zgodbami ljudi, ki kavo pridelujejo.

Preberite drugi članek z naslovom OKUS KAVE 2: GEOGRAFSKO POREKLO.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Okus kave 1: Več kot le kofein

12. okt. 2018 11:50:01

Kaj vpliva na okus kave? Odgovor ni enostaven.

Zato mu bomo posvetili serijo člankov, ki jih bomo vključili v naš mesečni newsletter in s katerimi vam bomo predstavili kaj vse vpliva na raznolike okuse kavnega sveta. Res je, da v naši pražarni s praženjem kavnih zrn oblikujemo okuse, ki jih okušate v vaši skodelici kave, vendar pa ne gre zapostaviti drugih pomembnih dejavnikov od zrna do skodelice.

Serija člankov vam bodo v pomoč, da bo vaša izbira v svetu vrhunskih kav bolj enostavna, manj naključna in pogumnejša.

Preberite prvi članek OKUS KAVE 1: VEČ KOT LE KOFEIN, v katerem vam podrobneje predstavljamo kavno zrno. V njem se skriva veliko več kot le kofein.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar
Set Ascending Direction

Izdelki 1 do 10 od 43 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Comodo SSL