Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

 

ESCOBAR pražarna vrhunskih kav je doma na Vrhniki. Je prva mikropražarna v Sloveniji, kjer smo začeli pražiti vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). Poleg stalnih hišnih mešanic Escobar, Skodelica kave in Kapučino, imamo v naši ponudbi tudi izbrane, visokokakovostne kave z različnih koncev sveta, ki jih dobavljamo glede na sezono dozorevanja. Izbor kav iz naše ponudbe, ki se nenehno spreminja in dopolnjuje, delamo na podlagi detajlov, ki so pomemben del celote. Najpomembnejša sta zagotovo aroma in okus, zato vedno znova okušamo in smo radovedni.

Poleg kav z geografskim poreklom (Single Origin Coffees), ki v sebi nosijo sledi zemlje, na kateri so zrasle, radi ponudimo tudi kavne mešanice, ki združujejo okuse različnih regij. Predvsem se nam naježi koža, ko odkrijemo zanimive okuse kav z mikro kmetij (Micro Lots). Ker kave uvažamo predvsem z manjših farm, predstavimo tudi kavne nasade, kjer so kave dozorele in pridelovalce, ki kavo pridelujejo. Sodelujemo z ljudmi, ki jim lahko zaupamo in na ta način nadzorujemo kakovost naših surovin in se trudimo, da imajo kave pražarne Escobar, kar se da možno kratko pot od pridelovalca do končnega kupca. Kot pri vseh kmetijskih pridelkih sta tudi pri kavi pomembna sezonskost in svežina, ki vplivata na kakovost kave v skodelici. Posebnost naše ponudbe pa so aromatizirane kave, ki jim pravimo tudi kave za posebne priložnosti.

V pražarni Escobar kavo dnevno pražimo v majhnih količinah in pod budnim očesom strokovnjaka, saj verjamemo, da je tak način praženja najboljši, da lahko iz kavnih zrn izvabimo prave arome in okus. Kavo v pražarni Escobar pražimo skladno s povpraševanjem, zato je nikoli ne skladiščimo. Kava je vedno sveže pražena, z izbranim profilom oziroma stopnjo praženja, ki še bolj poudari unikatnost in naravne značilnosti kavnih zrn, ki prihajajo v našo pražarno z vseh koncev sveta.

PRAŽENJE KAVE V PRAŽARNI ESCOBAR

KAVO DVIGUJEMO NA NIVO GURMASKIH UŽITKOV

Comodo SSL