Tretji val kave

Kavni meniji v kavarnah in restavracijah počasi, vendar vztrajno pridobivajo na dolžini in predvsem na kakovostni vsebini. Poleg espressa, kapučina, bele kave, kave z mlekom, se na kavni meni uvrščajo tudi vedno bolj zanimive kave z geografskim poreklom (izvirno Single Origins), ki s seboj prinesejo okuse in zgodbe zemlje, na kateri so zrastle. Klasični espresso napitki so torej le del ponudbe, vedno več ljudi se navdušuje nad različnimi filter načini priprave kot so V60, Chemex, aeropress. Nove trende pri postrežbi pa postavljajo tudi izkušeni bariste, ki se veliko bolj kot na izbiro blagovne znamke in na logotip na kavni skodelici, osredotočajo na vsebino v skodelici.

Ste se že vprašali od kod prihaja kava iz skodelice, ki ste jo danes spili oziroma jo še boste ali pa jo imate pravkar v roki? Katere sorte kave so v njej in kdaj je bila spražena? Kateri so okusi, ki se poigravajo z vašimi brbončicami. Predlagamo, da v kateri od vaših naslednjih skodelic poizkusite poiskati odgovore na zastavljena vprašanja. Glede na lastne izkušnje, verjemite, da se vam bodo ob odgovorih zastavljala nova vprašanja. Umestite tudi kave v vaš svet gurmanski užitkov, ne bodo vas razočarale.

Tretji val kave