Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

Set Ascending Direction

Izdelki 21 do 30 od 34 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Ni pomembno kaj počnete v življenju, če delate to s strastjo, vam bo uspelo. To je sporočilo projekta, ki smo ga pripravili skupaj z našim ambasadorjem Domnom Dornikom, uspešnim triatloncem, in pevko Evo Boto. Tri različne življenjske zgodbe, ki jih povezuje ista strast – odlična KAVA.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

V letu 2016 smo v našo pražarno pripeljali številne kave z različnih koncev sveta. Predvsem se nam naježi koža, ko odkrijemo zanimive okuse kav z manjših kmetij. Mikroloti v naše in vaše skodelice prinašajo pestre okuse zemlje, kjer so zrastli, ter zgodbe ljudi, ki so jih s svojim delom in znanjem pridelali.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Takole izgleda, če se usedete z našim pražarjem Omarjem ob skodelici kave. Tokrat se je v slovenščini "s španskim pridihom" pogovarjal z novinarko 1. program Radia Slovenija - PRVI za oddajo Drugi pogled. Pogovoru sledi tudi nekaj honduraških ritmov.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Nov trend, t.i. tretji val kave, so predstavili v prvih poročih Televizije Slovenija. Ob tem so predstavili tudi našo pražarno in našo zgodbo.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Preberite članek z našim pražarjem Omarjem, ki se je pogovarjal z novinarko portala Siol.net Urško Makovec.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Kava Kolumbija Finca Hebron iz kavnega nasada Hebron v sončni kolumbijski pokrajini La Esperanza se ponaša z nazivom Skodelica odličnosti za leto 2016 – Cup of Excellence National Winner 2016. V aromah in okusu prevladujejo mandarine, grozdje, ingver, kakav, mandelj in karamela v pookusu.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Sezona za Coffee Stout je spet tu

1. nov. 2016 17:03:00

Coffee Stout je produkt, ki je lani nastal v sodelovanju mikropražarne Escobar z Vrhnike in mikro pivovarne Pelicon iz Ajdovščine.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Okušanje kave, mednarodno uveljavljeno tudi kot coffee cupping oziroma coffee tasting, je opazovanje in prepoznavanje okusov in arom v kuhani kavi. To je profesionalna praksa, ki jo vsakodnevno uporabljajo v industriji kave, lahko pa jo izvaja vsakdo, ki želi preko lastnih senzornih zaznav izvedeti več o značilnostih kav z različnim geografskim poreklom in o različnih kavnih mešanicah.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar
V soboto, 1. oktobra, je mednarodni dan kave, ki ga je razglasila Svetovna organizacija za kavo. Na ta dan bodo po svetu potekali številni dogodki in promocije. Vabimo vas, da praznujete z Escobar pražarno vrhunskih kav.

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar

Nasveti za nakup najboljših kav

25. sep. 2016 17:03:32

Nakup kave za domače gospodinjstvo s tretjim valom kave, ki počasi zajema tudi Slovenijo, postaja vedno večji izziv. Ob nakupu se pojavljajo vprašanja od kod kava prihaja, katere sorte zrn so v njej, kdaj je bila spražena, kateri so okusi, ki se bodo poigravali z vašimi brbončicami, kako kavo pripraviti? 

Preberi več
Objavljeno v Blog Napisal Escobar
Set Ascending Direction

Izdelki 21 do 30 od 34 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Comodo SSL